top of page
  • Marta Dušková

Zahrada Černínského paláce je otevřena

Zahrada Černínského paláce je v letošním roce zpřístupněna veřejnosti od 6. května do 29. října, a to vždy o víkendech od 10 do 17 hodin. Vchod do zahrady je volný a možný pouze samostatným vchodem naproti Loretě.

Zahrada, kde sídlí ministerstvo zahraničí, je v hlavní turistické sezóně přístupná veřejnosti každý rok. Původně barokní zahrada byla vybudována na konci 17. století a stojí za tím významní architekti tehdejší doby. V 19. století prošla zahrada proměnou do podoby anglického parku.


Černínský palác na Loretánském náměstí

v Praze je nejdelší barokní stavbou v Česku. Rozsáhlost a monumentalita této stavby

z jedné strany budila obdiv a podporovala význačné postavení rodu Černínů v monarchii, kteří výstavbou tohoto paláce soupeřili

s Habsburky. Vysoké finanční náklady na správu budovy však způsobily finanční pád rodu Černínů.

Do zahrady je vstup se psy zakázán a Ministerstvo zahraničních věcí si vyhrazuje právo zahradu z provozních důvodů uzavřít. Aktuální informace na webu ministerstva www.mzv.cz.


Podrobnější informace k paláci a zahradě je možné nalézt v článku Černínský palác a zahrada v Praze – Kudy z nudy či na webu ministerstva zahraničí Černínský palác | Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (mzv.cz).



56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page