top of page
  • Marta Dušková

Zažít kyberšikanu na vlastní kůži je možné prostřednictvím výukové videohry

Společnost Člověk v tísni prostřednictvím svého vzdělávacího programu JSNS spustil výukovou videohru Digistories: Nela, kde si mohou především žáci vyzkoušet na chvíli pocity šikanovaného na vlastní kůži.

Prostřednictvím vlastního prožitku člověk zjistí, jak se oběť cítí, co prožívá a snadněji pochopí podobu a následky šikany.


Výuková videohra k tématu kyberšikany je k dispozici na webových stránkách DigiStories: Nela - výuková videohra k tématu kyberšikany - JSNS. Hra je interaktivní a poutavá. Není určena jako samostatný výukový materiál, je potřeba v hodině pokračovat reflexí a následnou diskuzí. Videohra je doplněna o řadu dalších materiálů, které je možné využít i během distanční výuky. Hra je určena do výuky pro žáky ve věku 11-15 let.


Termín kyberšikana označuje psychickou šikanu v digitálním prostředí, která má za následek ublížení, zesměšnění, ztrapnění nebo jiné poškození oběti. A probíhá pomocí informačních a komunikačních technologií.


Podrobné informace k tématu a výukovému videu jsou zveřejněny na stránkách vzdělávacího programu společnosti Člověk v tísni na www.jsns.cz.


16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page