top of page
  • Marta Dušková

Zoopark je farma na zážitky

ZELČÍN - Zoopark Zelčín pravděpodobně většina mělnických dobře zná. Zoopark prošel v poslední době částečnou rekonstrukcí, a i rozšířením plochy s dalšími atrakcemi, kde jsou například trampolíny pro děti.

Je to malá zoo se zaměřením na domácí zvířata a s většinou z nich je možný přímý kontakt, což je zajímavé hlavně pro děti. Během dne lze vidět, jak se zvířata chovají, jak se krmí, jak se o ně pečuje. Či zažít jízdu na koni. Chloubou zooparku je chov fjordských koní a ze všech moderních plemen se fjordling nejvíc podobá divokému koni Převalského nebo koním z doby ledové.


Pro malé děti je připraven okruh vodění na koních a k dispozici je nástupní rampa, aby si mohli na koníka sednout i děti v rámci hipoterapie. Pro děti je rovněž k dispozici velké hřiště na dosah od zvířátek, které si mohou děti pohladit. V zooparku se pořádají i kulturní akce, pro které je připraveno pódium.

A pokud je hlad, anebo si chceme jen tak posedět a počkat, až si děti pohrají, je připraven Hostinec u Bedřicha, kde je terasa s výhledem na zvířátka, a i děti na hřišti. Vaří se zde domácí národní kuchyně, ale jsou pořádány i tematické dny a víkendy se specialitami. Na farmě je možné i tábořit či přenocovat přímo na statku nebo v tee-pee vedle koňských ohrad a strávit zde víkend s dětmi. Na Mělnicku je v dosahu dostatek krásných míst na výlet pro celou rodinu. A v nabídce je i netradiční zážitek jako dárek s názvem Chcete být ošetřovatelem zvířat v zooparku na jeden den?


Zoopark je otevřen po celý rok každý den včetně svátků v době od 10 do 19 hodin, restaurace je od 1. září otevřena pouze o víkendu a svátcích od 11 do 18 hodin.

Názor redaktorky

V Zooparku Zelčín jsem byla několikrát a samozřejmě především s vnoučaty. Jedeme na oběd, abych nemusela vařit a pokaždé si to užijeme. Nejen zvířátek, ale i hřiště a naposledy děti využily i pódium a naše Lola nám předvedla taneční vystoupení. A taky mě opravuje, když jsem řekla, jdeme se podívat na pštrosy, zaznělo: babi, to je Emu. Tak pokud nebudete vědět, kam s dětmi na výlet, tohle je dobrý a vyzkoušený tip.

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page