top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Zpravodajství z města pro tento týden

Nové květináče na náměstí Karla IV.

Město se rozhodlo vylepšit květinovou výzdobu a nechalo se inspirovat jinými městy, jako například Lovosice nebo Kadaň. Názory na nevzhlednost či vzhlednost nových květináčů jsou samozřejmě různé. Byly ovšem vybírány s ohledem na květiny, které budou mít v těchto květináčích lepší podmínky. Mají totiž dvojitou stěnu a dá se v nich zavlažování regulovat. Mělník pořídil osm menších a čtyři větší květináče, které doporučila komise životního prostředí. Nyní jsou osázeny letní variantou a na jaře a na podzim se budou obměňovat. Staré květináče byly odloženy do depozitu Technických služeb města Mělník a ty poškozené byly zlikvidovány. Budou využity v jiných částech města podle potřeby.

Rekonstrukce kuchyně v MŠ Mlazice

Během letních prázdnin se obvykle plánují rekonstrukce v budovách školských zařízení. Letos se zrekonstruuje kuchyň v Mateřské škole Mlazice a začíná oprava elektroinstalace v Mateřské škole Čtyřlístek v ulici Pod Vrchem. V mlazické školce vyhrála výběrové řízení stavební firma Pavel Sedláček z Mělníka za částku 450 tisíc korun včetně DPH. V kuchyni se vybourají obklady, nově se položí dlažba i ve skladech. Vymění se stávající rozvody vody a kanalizace. V pracích je zahrnuto i následné vymalování prostor. Tato akce je s finanční spoluúčastí mateřské školy a práce budou probíhat od 14. července do 31. srpna.


Veřejné osvětlení Na Podhoří

V ulici Na Podhoří se začalo obměňovat veřejné osvětlení a nyní probíhají výkopové práce. Veřejné osvětlení bude kompletně nové, protože staré již bylo v neopravitelném stavu.


Na náměstí Míru se změní systém parkování díky novému kamerovému systému

Město Mělník se rozhodlo řešit neudržitelnou situaci s parkováním na náměstí Míru. Parkoviště je neustále plné a velká část řidičů za parkování klidně nezaplatí. Město se proto rozhodlo provést úpravy, jejichž cílem bude umožnit krátkodobý vjezd na náměstí a naopak bude odrazovat od dlouhodobého stání. A přesně z toho důvodu bude v průběhu léta uveden do provozu nový kamerový systém, který bude evidovat vjezdy a výjezdy vozidel. Ceník byl radou města schválen takto: prvních 10 minut bude zcela zdarma, tak aby bylo možné naložit, případně vyložit cestující, bylo možné si vybrat z bankomatu nebo odevzdat písemnosti na podatelně městského úřadu. Další půlhodina bude zpoplatněna částkou 25 Kč. Čas se bude sčítat, tudíž za pětadvacet korun může řidič s autem strávit na náměstí 40 minut. A potom bude každá další započatá hodina stát 100 Kč. Podrobnosti se dočtete v letním dvojčísle Mělnické radnice nebo na webových stránkách města.

Dětský svět Mlazice se otevře v sobotu

V areálu Centra dopravní výchovy (Mělník, Karolíny Světlé 595) bude za účasti představitelů města slavnostně otevřen Dětský svět v sobotu 3. července v 10:00. Pod pracovním názvem Dětský svět se skrývá soubor hracích prvků, které budou sloužit všem dětem od 3 do 14ti let. K největším tahákům bude jednoznačně patřit 23m dlouhá lanovka, 6m vysoká pyramida, dvě zemní trampolíny a náš tajný tip - hopsinky. Co se týká dalších prvků - 2 houpačky Monkey´s, prolézačky Cubs, opičí dráha či šplhací sestava – ani u těch nemáme obavu, že by zůstávaly bez zájmu. Za standard považuji možnost nabídnout všem návštěvníkům areálu občerstvení jako je káva, nealko nápoje, nanuky…. Podrobnosti se dočtete v letním dvojčísle Mělnické radnice nebo na webových stránkách města.


Oznámení o odstávce dodávek tepla a teplé vody

Z důvodu zajištění spolehlivosti a komfortu dodávek tepelné energie připravuje společnost ČEZ Teplárenská, a.s. pravidelnou odstávku horkovodu. Odstávka začne v pondělí 19. 7. 2021 a skončí v neděli 25. 7. 2021.


Zdroj: MÚ Mělník

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page