top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Zprávy z města aktuálně pro tento týden

Na zimním stadionu se chystá rekonstrukce

Město Mělník právě dokončuje projektovou dokumentaci na opravu zimního stadionu. Vyměnit by se měla kompletně celá technologie chlazení ledové plochy. Projektová dokumentace bude počítat i se záměrem vybudování přístavby stadionu, kde by měla být další ledová plocha. Proto už při rekonstrukci bude přesunuta rolbovna tak, aby v případě potřeby později mohla vyjíždět na obě plochy pro hokejisty.

V Rokli bude nové veřejné osvětlení

V ulici V Rokli se stále buduje nová kanalizace. Vedení města rozhodlo, že v této ulici bude navíc plně obnoveno veřejné osvětlení. Proto budou ještě před pokládkou povrchu položeny nové kabely do země a osazeny sloupy. Město bude muset osvětlení ovšem uhradit z vlastní pokladny a to ve výši 1,2 milionu korun.


Soutěžní přehlídka 6. ročníku Česká cena za architekturu

V rámci akce Den architektury bude v novém výstavním sále Domu služeb na náměstí Karla IV. instalována soutěžní přehlídka šestého ročníku České ceny za architekturu. Vernisáží bude ve středu 6. října v 17 hodin a expozic bude ukončena 11. listopadu. Celkem bude vystaveno 35 nominovaných děl, z nichž budou následně vybráni držitelé hlavní ceny. Bude to teprve první výstava v tomto novém výstavním sále, který bude poté využívat Mekuc.


Mělník bojuje proti kamionům ve městě

Vedení města nadále usiluje o to, aby kamiony nejezdily po Bezručově ulici. Podle propočtů se průjezd nákladní dopravy městem snížil na deset procent, což je asi jen 100 kamionů denně oproti tisícovkám aut, která tu běžně jezdí po Nádražní ulici. Bohužel krajský úřad bez znalosti stavu komunikace v Bezručově dále uděluje dopravcům výjimky, které ovšem policisté ani strážníci neakceptují. Vedení Mělníka se proto snaží jednat a odvolává se proti rozhodnutí Středočeského kraje.


106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page