top of page
  • Marta Dušková

Zámek Lobkovice neprávem opomíjený

Zámek Lobkovice stojí v Lobkovicích, v části současných Neratovic, má bohatou historii a je spjat s rodem Lobkowiczů. Původní dřevěná tvrz byla v roce 1409 přestavěna na větší gotickou stavbu. Zámek patřil rodu až do roku 1948 a znovu se vrátil rodu Lobkowiczů zpět po roce 1989 v nedobrém stavu.

V současné době probíhá celková rekonstrukce zámku, jejíž cílem je otevřít toto místo pro pořádání festivalů, svateb a dalším kulturním akcím pro veřejnost. Bližší podrobnosti k historii i současnosti jsou zveřejněny na www.chateaulobkovice.com.


Právě byla spuštěna anketa s názvem Budoucí využití Zámku Lobkovice. Průzkum je anonymní a vyplnění krátkého dotazníku má napomoci budoucímu využití zámeckého areálu.


Zájemci se mohou stát i součástí procesu obnovy zámku a bližší podrobnosti jsou k dispozici na webových stránkách zámku. Anonymní dotazník je zveřejněn na Budoucí využití Zámku Lobkovice (google.com).


Vyjádření majitelů zámku k projektu:

„Máme obrovské štěstí, že můžeme tento úžasně krásný kus Země nazývat svým vlastním. Zámek Lobkovice je v naší rodině od roku 1409 a my bychom si přáli, aby opět vzkvétal. Je to magické místo s ohromující přírodou, různými budovami a fascinujícím historickým pozadím. Chceme spojit podobně smýšlející komunitu, která je ochotna s námi tento projekt rozvíjet. Na této cestě existuje několik velkých a malých projektů, existují budovy, které potřebují rekonstrukci, rostoucí zahrady a mnoho dalšího. Chceme vdechnout život zpět do Chateau Lobkovice - konečným cílem je kompletní rekonstrukce celého komplexu a pokračování jeho dědictví“.


25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page