top of page
  • Marta Dušková

Česká pošta ruší dvě pobočky v Mělníku a jednu v Kralupech nad Vltavou

Poslední březnový den zveřejnila Česká pošta seznam svých poboček, které se budou rušit. Dostupnost poštovních služeb bude od 1. července zajišťovat o 300 poboček méně.



Co se týká mělnického regionu, budou v Mělníku zrušeny dvě pobočky, pobočka Mělník 3 v Českolipské ulici 1122/21, pobočka Mělník 4 v Nemocniční 2629 a pobočka 3 v Kralupech nad Vltavou na náměstí J. Seiferta 698 v Lobečku.


Česká pošta neuzavírá pobočky v obcích, kde sídlí pouze jedna pošta. Zároveň se redukce pobočkové sítě netýká pošt Partner, kterých je po celé České republice aktuálně 819. Pobočky, které budou nově spádové pro klienty, jejichž pošta byla zrušena, zajistí dostatečnou kapacitu pro jejich obsluhu. Všechny pošty, které Česká pošta provozuje, jsou schopné zajistit požadovaný standard služeb.


„Lidsky z rušení poboček nadšený nejsem. Mrzí mě, že jsme k tomuto kroku byli vývojem na trhu poštovních služeb a ekonomickou realitou dohnáni. Legislativa se změnila a my si nemůžeme dovolit luxus provozovat pošty, které nemusíme. Proto k 1. červenci uzavíráme 300 poboček, které už nejsou podle platné legislativy potřeba. Není to o emocích, je to o finanční realitě České pošty, se kterou se musíme vypořádat. Pokud bychom nedělali potřebná opatření, postupem času by pobočky nebyly už žádné, protože by nebyla Česká pošta,“ říká Miroslav Štěpán, pověřený zástupce generálního ředitele České pošty.


Seznam všech zrušených poboček je zveřejněn jako příloha u článku na webu České pošty Česká pošta zruší 300 svých poboček - 2023 - Česká pošta (ceskaposta.cz).

298 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page