top of page
  • Marta Dušková

Čtenářská výzva 2022 je tady

S novým rokem odstartovala i nová Čtenářská výzva, kterou každoročně vyhlašuje Databáze knih. Kdo chce čelit výzvě a objevit zábavnou formou zajímavé knihy, musí přečíst v průběhu roku dvacet knih podle dvaceti předem daných témat.



Čtenářská výzva 2022 - témata: 1.) Kniha (od autora) z mého dětství 2.) Kniha, v níž je postava na útěku / skrývá se 3.) Kniha od afrického autora 4.) Kniha, jejíž děj se odehrává na horách 5.) Kniha, jejíž postava má fyzickou indispozici 6.) V pořadí čtvrtá autorova kniha vydaná v ČR 7.) Kniha, jejíž autor je o 22 let starší než já 8.) Kniha autora, který prožil 1. světovou válku 9.) Kniha s předmluvou 10.) Kniha, jejíž název neobsahuje písmeno "a" 11.) Kniha, která má na obálce strom 12.) Kniha s tématem nešťastné lásky 13.) Kniha od držitele Ceny Franze Kafky 14.) Literatura faktu 15.) Kniha, s méně než 22 hodnoceními na Databázi knih 16.) Kniha, jejíž autor už nežije 17.) Kniha, která má více než 333 stran 18.) Kniha, jejíž hlavní hrdina pije kávu 19.) Kniha, jejíž autor je novinář 20.) Kniha poprvé vydaná v roce 2022 (nová kniha)


Podrobné informace k výzvě jsou zveřejněny Čtenářská výzva 2022 | Knižní novinky | Databáze knih (databazeknih.cz). Tipy na knihy k letošní výzvě jsou k dispozici Čtenářská výzva 2022 - přehled | Databáze knih (databazeknih.cz).


Loňské Čtenářské výzvy se účastnilo a zároveň si výzvu evidovalo na výše zmíněných webových stránkách celkem 11 368 čtenářů. Pro účast ve výzvě je nutné se zaregistrovat na Vytvořte si u nás profil | Databáze knih (databazeknih.cz).



26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page