top of page
  • Marta Dušková

Čtenářská výzva letos odstartovala po šesté

Databáze knih zveřejnila okruhy otázek do nové Čtenářské výzvy 2021. Letos začíná 6. ročník, a i když jsou knihovny zavřené, je možné si stahovat e-knihy a do výzvy se zapojit.


Čtenářská výzva obsahuje dvacet témat, která jsou zveřejněny na www.ctenarskavyzva.cz. Mezi nimi je například kniha z lékařského prostředí, kniha, která je (byla) v některé zemi zakázaná, kniha vydaná před sto a více lety a další.

Prostřednictvím výzvy lze objevit zábavnou formou nové a zajímavé knihy. Stačí jen v průběhu celého roku přečíst dvacet knih podle předem daných témat. Na www.databazeknih.cz můžete sledovat průběh výzvy nejen své, ale i stav a pokroky dalších čtenářů. Najdete zde inspiraci k výběru vhodné knihy. V diskuzi najdete náměty a zkušenosti dalších čtenářů, kteří se výzvy účastní.


Pro účast ve výzvě je nutné mít na Databázi knih svůj profil. Poté je možné si vybrat téma, se kterým chcete začít. U každého tématu je odkaz, kde najdete zajímavé knihy na dané téma.

Všechny podrobné informace jsou k dispozici ZDE.


Seznam všech témat 2021:

1. Kniha z lékařského prostředí 2. Kniha obsahující ilustrace 3. Kniha, která je vyprávěna retrospektivně 4. Kniha, ve které se objevují nadpřirozené postavy 5. Kniha vydaná před sto a více lety 6. Kniha, která je (byla) v některé zemi zakázaná 7. Kniha, která má v názvu část lidského těla 8. Kniha, ve které hraje důležitou roli dopis 9. Kniha, kterou jste objevili díky Databázi knih 10. Kniha o známé české osobnosti 11. Kniha, kterou po přečtení někomu darujete 12. Kniha, jejíž děj se odehrává na vesnici 13. Kniha, jejíž název se skládá z 21 písmen 14. Kniha s pruhovanou obálkou 15. Kniha, jejíž název je i jménem hlavní postavy 16. Kniha do 15. místa v některém žebříčku na Databázi knih 17. Kniha poprvé vydaná v roce 2021 (nová kniha) 18. Kniha z prostředí, ve kterém bych se nechtěl(a) ocitnout 19. Kniha, která má na obálce srdce 20. Kniha, jejíž hlavní hrdina pracuje se zvířaty

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page