Marta Dušková

16. kvě 20221 min

HistoryPark byl oceněn certifikátem České středohoří Regionální produkt

Ve středu 11. května udělila již 15. certifikační komise značku České Středohoří Regionální produkt celkem pěti uchazečům. Mezi nimi je i zážitkový komplex HistoryPark Ledčice.

Certifikát si ve středu odneslo Pivo Lanýž, likérové víno Tergus, kravské a kozí sýry z Merboltic, zážitkový komplex HistoryPark Ledčice a truhlářské kurzy Jak na dřevo pana Jana Marka. Podrobné informace k oceněným v článku Regionální značku České středohoří si odnesly tři nové produkty a dva zážitky! | České středohoří (stredohori.cz)

HISTORYPARK Ledčice je zábavný areál nedaleko hory Říp, který je zážitkem pro celou rodinu. Jde o archeo park, kde si mohou nejen děti, ale i dospělí vyzkoušet sami nebo s lektorem - archeologem zkusit tuto zajímavou práci. Odkrýt hrob, najít a zařadit nalezené věci - keramiku, náčiní či zbraně, ale mohou si tu řadu věcí zkusit i sami vyrobit.

Slovo redaktorky

HistoryPark jsem navštívila vloni s vnoučaty a letos se tam chceme vrátit. Děti vzpomínají, jak mlely mouku ze zrní, jak odhalovaly pravěký hrob, jak hledaly poklad a vyráběly si výrobek z keramiky, střílely z luku apod. To je jen část zážitků, které je možné v tomto areálu zažít. Strávili jsme tam několik hodin a za návštěvu areál určitě stojí. Je plný zážitků v jednom prostoru.

    490
    0