Marta Dušková

23. zář 20201 min

Jak to bylo se zakletou princeznou

MŠENO - Evangelický sbor ve Mšeně zve v pátek 25. září v 15 hodin na loutkovou pohádku. Pohádka s názvem Zakletá princezna aneb Dlouhý, Široký a Bystrozraký se odehraje na příjemné farní zahradě u evangelického kostela v ulici Boleslavská (vedle Domova seniorů) ve Mšeně.

Představení pro děti i dospělé zahrají Loutky starý Kotoučový z muzea Staré krásnosti pod vedením Jitky Hrdličkové, majitelky muzea. Nádherné loutky jsou z muzea loutek, historických kočárků a hraček ve Velkém Újezdě a Jitka Hrdličková prozradila: „Krásné loutky nám vyrábí loutkař Václav Krčál, který pracoval například pro divadlo Minor v Praze“.

Loutky z muzea si na příjemné farní zahradě zahrály i v červnu při akci Noc kostelů pohádku Den s kočičkou a pejskem na motivy pohádky Josefa Čapka O pejskovi a kočičce a z této akce je i úvodní fotografie.

Názor redaktorky

Na farní zahradě jsem si užila při Noci kostelů právě tu pohádku Den s kočičkou a pejskem a zahrada byla plná návštěvníků. Příjemná farní zahrada je pro konání takových krásných akcí jako stvořená. Je to příjemné posezení ve stínu velkých stromů.

    180
    1