top of page
  • Marta Dušková

Jak to bylo se zakletou princeznou

MŠENO - Evangelický sbor ve Mšeně zve v pátek 25. září v 15 hodin na loutkovou pohádku. Pohádka s názvem Zakletá princezna aneb Dlouhý, Široký a Bystrozraký se odehraje na příjemné farní zahradě u evangelického kostela v ulici Boleslavská (vedle Domova seniorů) ve Mšeně.

Představení pro děti i dospělé zahrají Loutky starý Kotoučový z muzea Staré krásnosti pod vedením Jitky Hrdličkové, majitelky muzea. Nádherné loutky jsou z muzea loutek, historických kočárků a hraček ve Velkém Újezdě a Jitka Hrdličková prozradila: „Krásné loutky nám vyrábí loutkař Václav Krčál, který pracoval například pro divadlo Minor v Praze“.


Loutky z muzea si na příjemné farní zahradě zahrály i v červnu při akci Noc kostelů pohádku Den s kočičkou a pejskem na motivy pohádky Josefa Čapka O pejskovi a kočičce a z této akce je i úvodní fotografie.


Názor redaktorky

Na farní zahradě jsem si užila při Noci kostelů právě tu pohádku Den s kočičkou a pejskem a zahrada byla plná návštěvníků. Příjemná farní zahrada je pro konání takových krásných akcí jako stvořená. Je to příjemné posezení ve stínu velkých stromů.

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page