Marta Dušková

21. bře 20231 min

Nebezpečná výzva pravděpodobně stála život i v Čechách

Vzdělávací web E-Bezpečí se již dlouhodobě zabývá nebezpečnými rizikovými výzvami a opakovaně před nimi varuje. Výzvy jsou nebezpečné dětem, které na ni narazí v podstatě téměř každý den na sociálních sítích. Ve světě již nebezpečné výzvy stály několik dětských životů.

V únoru tohoto roku zemřel v Jičíně jedenáctiletý chlapec a předpokládá se, že plnil výzvu na TikToku. Odborníci z týmu E-Bezpečí na Univerzitě Palackého v Olomouci reagovali na tragické události spojené s napodobením rizikové výzvy blackout challenge tematickým streamem s názvem Nebezpečné výzvy.

Stream je určen pro rodiče, pedagogy a další dospělé zájemce a třeba i policii, pro účastníky je zdarma a není určen dětem!

Stream je připraven na čtvrtek 23. března od 16.30 do 18 hodin a zahajuje novou službu E-Bezpečí pro veřejnost a tematické videostreamy budou zaměřeny na různá témata spojená s online bezpečností.

Podrobné informace a přihlášení na videostream je možné na webu E-Bezpečí: Stream Akademie (e-bezpeci.cz).

Co je blackout challenge?

Nebezpečná výzva blackout challenge nabádá uživatele sociálních sítí, aby škrtili sebe nebo své kamarády. Má to být důkaz odvahy, který může skončit tragicky.

    340
    0