Marta Dušková

12. lis 20212 min

Novinkou na Podzimní chovatelské výstavě byl nábor dětí do kroužku chovatelů

Po oba víkendové dny 6. a 7. listopadu mohli zájemci navštívit tradiční Podzimní výstavu králíků, drůbeže a holubů, kterou pořádala Základní organizace českého svazu chovatelů Cítov po delší nucené přestávce.

Tradiční výstavu králíků, drůbeže a holubů doplnila expozice selského dvora, ukázka teraristiky a exotického ptactva. V sobotu bylo možné i zakoupit živé ryby z kádí.

Novinkou na výstavě byl nábor dětí, které by měly zájem navštěvovat znovu založený kroužek mladých chovatelů.

„Od příštího týdne začíná v Cítově Kroužek mladých chovatelů a schůzky zatím budou probíhat jednou za 14 dní. První schůzka je v sobotu 13. listopadu od 10 do 11.30 hodin a zveme všechny děti. Předem bych chtěla poprosit o zaslání zprávy na telefon 775 170 090 a potvrzení účasti vzhledem k současným opatřením kvůli covidu, abychom předem znali počet dětí. Zatím budou veškeré schůzky bezplatné, kdo přijde, ten bude skákat s vlastním králíčkem a vlastním postrojem anebo zapůjčíme. Máme tady pro děti připraveny překážky, kde se bude trénovat králičí hop, soutěž, kdy králík skokem zdolává překážky do výšky a do dálky. Plánujeme kroužek asi pro děti od 6 do 10 let. Budeme tady mít zpočátku instruktorku, která nás naučí, jak správně králíčka vést ke skoku. Kromě skákání se děti naučí spoustu věcí o chovu králíků, jak upravit zvíře, jak mu zastřihnout drápky, jak ho učesat, naučí se, jak ho správně chytit. Do konce roku 2021 budou schůzky dobrovolné, poté vyhodnotíme zájem a od příštího roku bude kroužek fungovat v podobném režimu, ale už se tomu dají nějaká pravidla a také by už pak děti platily pravidelný roční příspěvek. Kroužek se bude scházet v cítovském areálu chovatelů.

Kroužek pro starší děti bude probíhat v obci Vysoká na faře rovněž v sobotu. Kroužek je vlastně znovuobnovený, protože kdysi tady byl, ale to já už nepamatuju“, vysvětluje provoz kroužku Lenka Poláková Kadeřábková, která kroužek chovatelů povede.

    540
    0