Marta Dušková

1. pro 20221 min

Průjezd obcí Nová Ves byl otevřen

Slavnostní otevření průjezdu obcí Nová Ves se uskutečnilo v pondělí 28. listopadu. Informaci zveřejnil Středočeský kraj na svém facebookovém profilu:

Jde o první etapu 2 km dlouhého úseku silnice II/608, která vede od sjezdu z dálnice přes vesnici. Silnici jsme kompletně zrekonstruovali, včetně úpravy podloží. Nová je i dešťová kanalizace. Město si v rámci rekonstrukce zaplatilo i splaškovou kanalizaci. V rámci rekonstrukce byly vybudovány i nové chodníky, autobusová zastávka a osvětlení. Druhá etapa rekonstrukce (průtah Nové Ouholice) je naplánovaná na příští rok. Předpokládané dokončení je v červnu 2023. Součástí stavby je i demolice a zároveň výstavba jednoho mostu a oprava stávajícího mostu přes Bakovský potok.

Financování : rekonstrukce silnice byla financována z dotací programu IROP
Zadavatel stavby: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje
Cena včetně DPH - 119 263 447 korun, z IROPu předpokládáme dotaci zhruba 85 milionů korun, obec vydala necelých 21 milionů korun včetně DPH.

Slavnostního otevření se vedle obyvatel obce zúčastnila i Hejtmanka Petra Pecková, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Věra Kovářová · vidím, slyším, řeším, radní Petr Borecký, bývalý starosta obce a dnešní poslanec Martin Exner, který přijal pozvání současným starostou obce Nová Ves Lukášem Jansou.

Chybí už jen pár formalit, aby byla silnice od 1. 12. 2022 prohlášená za průjezdnou.

    1060
    0