kanalemmelnik

11. srp 20212 min

Zpravodajství z města Mělník pro tento týden

Výluka na linkách 369 a 691

Nadcházející výluka na linkách 369 a 691 v souvislosti s dvoutýdenní uzavírkou silnice I/9 v Liběchově se plánuje od neděle 8. srpna do neděle 22. srpna. Spoje linky 369 směr Liběchov a Štětí a linky 691 směr Vidim a zpět budou ze zastávky „Mělník, Aut. st.“ vedeny obousměrně odklonem přes komunikacemi II/273, III/2733, III/2734 a III/2736 přes obec Vysoká, Strážnice. Návaznosti v Liběchově s dalšími linkami 692 a 694 zůstanou zachovány. V rámci zachování obslužnosti oblasti Mlazic, Vehlovic a Malého Liběchova jsou vybrané spoje linky 369 prodlouženy ze zastávky „Mělník, Mlazice, Žel. zast.“ do zastávky „Liběchov, Malý Liběchov“ a zpět. Na lince 691 jsou v rámci své pravidelné trasy dále zavedeny krátké spoje v úseku „Mělník, Aut. st.“ až „Liběchov, Malý Liběchov“ a zpět. Podrobnosti najdete na www.melnik.cz.

Petice proti rušení tratí pro osobní vlaky

Rada Středočeského kraje schválila masivní rušení tratí pro osobní vlaky v našem kraji. Rušení nebo zásadní omezení se týká nyní 12 tratí, a není jisté, zda v budoucnu nedojde k dalším. Již byla sepsána petice proti rušení osobních vlaků, která je k nalezení na e-petice.cz/petitions/petice-proti-ruseni-osobnich-vlaku-ve-stredoceskem-kraji.html. Toto rušení železničních tratí by se dotklo nás všech, a to v podobě větší hustoty automobilového provozu, zhoršení životního prostředí, a taktéž zhoršení dopravní obslužnosti a života v našich obcích. Podle vedení města Mělníka již došlo k jednání a vše nasvědčuje tomu, že z dvanácti rušených tratí bude zachována pouze takzvaná „Mšenka“, i když v omezeném provozu. Tedy trať Mělník – Mšeno – Mladá Boleslav.

Na Kokořínské ulici na Chloumku bude konečně chodník

Město Mělník získalo dotaci na vybudování chodníku v ulici Kokořínská na Chloumku. Město tak konečně splní slib místním občanům a vybuduje chodník podél frekventované a nebezpečné komunikace. Z důvodu dotace bude celá akce zařazena do rozpočtu města pro rok 2022 s tím, že v tuto chvíli se připravuje výběrové řízení. Dotaci město získalo od Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkové náklady se odhadují na 13 milionů korun, přičemž dotace bude 85%.

V září začne stavba II. etapy obchvatu

Ředitelství silnic a dálnic začne hned od 1. září letošního roku se stavbou druhé etapy obchvatu města. Již od tohoto datumu bude zcela uzavřen úsek Nádražní ulice od křižovatky u supermarketu Eva až po vjezd ke sportovní hale Bios, k plaveckému stadionu. Náhradní trasa povede po Bezručově ulici. Město písemně požádalo o umístění značek zákaz vjezdu nákladních aut nad 12 tun právě na Bezručovu. Z Chloumku povede objížďka ulicí Dobrovského. Tato uzavírka bude platit zhruba do začátku prosince, kdy bude Řípská a Nádražní ulice zprovozněna asi do začátku března příštího roku. Pak se bude uzavírka opakovat.

Mgr. Milan Schweigstill, I. místostarosta města Mělníka

    100
    0