top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Zpravodajství z města Mělník pro tento týden

Výluka na linkách 369 a 691

Nadcházející výluka na linkách 369 a 691 v souvislosti s dvoutýdenní uzavírkou silnice I/9 v Liběchově se plánuje od neděle 8. srpna do neděle 22. srpna. Spoje linky 369 směr Liběchov a Štětí a linky 691 směr Vidim a zpět budou ze zastávky „Mělník, Aut. st.“ vedeny obousměrně odklonem přes komunikacemi II/273, III/2733, III/2734 a III/2736 přes obec Vysoká, Strážnice. Návaznosti v Liběchově s dalšími linkami 692 a 694 zůstanou zachovány. V rámci zachování obslužnosti oblasti Mlazic, Vehlovic a Malého Liběchova jsou vybrané spoje linky 369 prodlouženy ze zastávky „Mělník, Mlazice, Žel. zast.“ do zastávky „Liběchov, Malý Liběchov“ a zpět. Na lince 691 jsou v rámci své pravidelné trasy dále zavedeny krátké spoje v úseku „Mělník, Aut. st.“ až „Liběchov, Malý Liběchov“ a zpět. Podrobnosti najdete na www.melnik.cz.

Petice proti rušení tratí pro osobní vlaky

Rada Středočeského kraje schválila masivní rušení tratí pro osobní vlaky v našem kraji. Rušení nebo zásadní omezení se týká nyní 12 tratí, a není jisté, zda v budoucnu nedojde k dalším. Již byla sepsána petice proti rušení osobních vlaků, která je k nalezení na e-petice.cz/petitions/petice-proti-ruseni-osobnich-vlaku-ve-stredoceskem-kraji.html. Toto rušení železničních tratí by se dotklo nás všech, a to v podobě větší hustoty automobilového provozu, zhoršení životního prostředí, a taktéž zhoršení dopravní obslužnosti a života v našich obcích. Podle vedení města Mělníka již došlo k jednání a vše nasvědčuje tomu, že z dvanácti rušených tratí bude zachována pouze takzvaná „Mšenka“, i když v omezeném provozu. Tedy trať Mělník – Mšeno – Mladá Boleslav.


Na Kokořínské ulici na Chloumku bude konečně chodník

Město Mělník získalo dotaci na vybudování chodníku v ulici Kokořínská na Chloumku. Město tak konečně splní slib místním občanům a vybuduje chodník podél frekventované a nebezpečné komunikace. Z důvodu dotace bude celá akce zařazena do rozpočtu města pro rok 2022 s tím, že v tuto chvíli se připravuje výběrové řízení. Dotaci město získalo od Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkové náklady se odhadují na 13 milionů korun, přičemž dotace bude 85%.


V září začne stavba II. etapy obchvatu

Ředitelství silnic a dálnic začne hned od 1. září letošního roku se stavbou druhé etapy obchvatu města. Již od tohoto datumu bude zcela uzavřen úsek Nádražní ulice od křižovatky u supermarketu Eva až po vjezd ke sportovní hale Bios, k plaveckému stadionu. Náhradní trasa povede po Bezručově ulici. Město písemně požádalo o umístění značek zákaz vjezdu nákladních aut nad 12 tun právě na Bezručovu. Z Chloumku povede objížďka ulicí Dobrovského. Tato uzavírka bude platit zhruba do začátku prosince, kdy bude Řípská a Nádražní ulice zprovozněna asi do začátku března příštího roku. Pak se bude uzavírka opakovat.


Mgr. Milan Schweigstill, I. místostarosta města Mělníka

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page