top of page
  • Marta Dušková

Bývalý kralupský pivovar se promění na kulturní centrum

Dlouhodobě plánovaný projekt rekonstrukce bývalé budovy pivovaru v Kralupech nad Vltavou již je aktuální. Přestavba bývalého pivovaru v kulturní centrum započne v měsíci říjnu.

V plánu je celková přestavba současného objektu a jeho proměna na sedmipodlažní kulturní centrum, ve kterém by svoje nové působiště měl najít Dům dětí a mládeže Kralupy nad Vltavou, Základní umělecká škola Kralupy nad Vltavou, městská knihovna i muzeum. Pamatováno je i na komerční prostory, například kavárna, restaurace a minipivovar.

Celková částka na realizaci projektu činí téměř 400 milionů korun.


„Jsme u konce s výběrem dodavatele a zároveň na začátku stavebních procedur. Smlouva na rekonstrukci sladovny je podepsána. Ode dneška probíhá předání staveniště, které bude firma STRABAG zařizovat – stavbu oplotí, umístí jeřáb, zahájí demoliční práce a přestavbu jako takovou. S rekonstrukcí bude pochopitelně spojeno i jisté nepohodlí pro občany, náměstí a Vaníčkovu ulici bude ovlivňovat stavba nejvíce, dojde i k nárůstu nákladní dopravy v centru. Největší investiční akce současné doby by však měla být do dvou let hotová,“ poznamenal starosta Libor Lesák k zahájení a průběhu akce.

83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page