top of page
  • Marta Dušková

Cestujícím ve Středočeském kraji budou sloužit nové chytré zastávky

Na vybraných autobusových zastávkách ve Středočeském kraji budou instalovány nové chytré označníky, které zvýší informovanost a tím i komfort cestování. Nové informační panely budou zobrazovat čtyři nejbližší odjezdy s informacemi s číslem linky, směru a cílové stanici, nebudou chybět informace o počtu minut do odjezdu včetně zpoždění a bezbariérovosti. Poslední řádek na panelu mohou využít obce k informování svých občanů.



První chytré panely či označníky by měly být na zastávkách instalovány již letos v létě. Integrovaná doprava Středočeského kraje již vypsala veřejnou zakázku na dodávku technologie. Celý projekt počítá se spoluúčastí měst a obcí na finančních nákladech spojených s provozem. Ke konci ledna 2024 byly již podepsány a zveřejněny některé smlouvy a sedm smluv již bylo schváleno orgány obcí.



Podrobné informace k veřejné zakázce zveřejnil Středočeský kraj na svých webových stránkách v článku Ve Středočeském kraji budou cestujícím sloužit chytré označníky Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).

610 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page