top of page
  • Marta Dušková

Co je možné zažít v květnu v muzeu?

Regionální muzeum Mělník zahájilo květnový program 1. května otevřením Skalního obydlí ve Lhotce a sezóna 2023 bude ukončena až 1. října.

Muzeum zve ve čtvrtek 11. května v 17 hodin na vernisáž výstavy KOMenský

v KOMiksu. Putovní výstava přiblíží jednoho z velikánů českých dějin hravou formou.

Ornitologická akce Vítání ptačího zpěvu je již v muzeu tradicí. Uskuteční se o víkendu 12. – 13. května. Sraz v pátek 12. 5. v 18:00 na levém břehu Vltavy u cyklistického odpočívadla, cca 1,5 km nad soutokem s Labem (50.3307197N, 14.4759817E). Samotné vítání proběhne v sobotu od cca 4:30 hod. Ukázky kroužkování ptactva budou probíhat po celou dobu i v sobotu dopoledne.


Mezinárodní den muzeí se připomíná ve čtvrtek 18. května a vstup na všechny výstavy a do expozic je v tento den zdarma.


Na mykologickou přednášku Jaroslava Malého v muzejní kavárně s názvem Jarní druhy hub se mohou návštěvníci těšit ve středu 24. května

v 17 hodin.


Středověk v muzeu je možné zažít při Mělnické muzejní noci v pátek 26. května. Letos se uskuteční na počest mělnických panovnic, těšit se můžete na Rytíře Mělnické či hudební skupinu Innamorata. V expozici bude vystaven originál denáru kněžny Emmy a pro děti připravena soutěž s královnami.


Podrobné informace k akcím a výstavám jsou zveřejněny na webu muzea Akce a výstavy - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz).


muzeum květen
.pdf
Stáhnout PDF • 324KB

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page