top of page
  • Marta Dušková

Den bezpečnějšího internetu se blíží. Zapojíte se?

Den bezpečnějšího internetu je připomínán každý rok, letos už po jednadvacáté druhé únorové úterý a letos připadá na úterý 6. února. V loňském roce se do něj zapojily státní instituce, komerční subjekty, organizace zabývající se bezpečností dětí na internetu, školy i jednotlivci.



Jak si připomenout tento den na školách je možné například uspořádáním projektového dne s workshopy, které umožní žákům či studentům diskutovat a tvořit nad vybranými tématy.


V loňském roce byla vydána Příručka ke Dni bezpečnějšího internetu s přehledně zpracovanými tipy a aktivitami pro jednotlivé věkové skupiny, ke stažení je zde Příručka ke Dni bezpečnějšího internetu 2023 - Nejnovější - Safer Internet Centrum (bezpecnyinternet.cz). V příručce je možné nalézt například materiály pro žáky 1. a 2. stupně, tipy pro rodiče, rady a doporučení pro seniory a neposlední řadě doporučení od Policie ČR.


V České republice je koordinátorem tohoto dne národní Safer Internet Centrum Česká republika, které spravuje sdružení CZ.NIC.

Podrobné informace ke Dni bezpečnějšího internetu jsou na webu Zapojte se do Dne bezpečnějšího internetu 2024 | Blog zaměstnanců CZ.NIC

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page