top of page
  • Marta Dušková

Dluhové poradenství zdarma v Kralupech nad Vltavou

KRALUPY - V Kralupech nad Vltavou otvírá nezisková organizace Člověk v tísni nové pracoviště, které se zaměří na poskytování dluhového poradenství lidem z Kralupska, Mělnicka a Velvarska. Dluhové poradenství je důležité a potřebné obzvlášť v této nelehké době.


Cílovou skupinou jsou všechny osoby žijící ve Středočeském kraji na území ORP Kralupy nad Vltavou, ORP Mělník a Velvarsko bez omezení věku. Poradna pomůže lidem, kteří se dostali do problémů s dluhy a neumí svoji situaci či sami nemohou řešit na adrese Husova 579 v Kralupech nad Vltavou, kontaktní telefony 777 747 945 a 782 182 471.


Poradna organizace poskytuje v rámci dluhového poradenství služby v tomto rozsahu:

- mapování a porozumění struktuře dluhů

- podpora při komunikaci s věřitelem, exekutorem, insolvenčním správcem sloučení exekucí

- zastavení nelegálních exekucí probíhajících na základě neplatných rozhodčích nálezů

- podporu při komunikaci s věřitelem, exekutorem, insolvenčním správcem

- sepsání a podání návrhu na oddlužení (akreditace Ministerstva spravedlnosti ČR) podpora a asistence po podání insolvenčního návrhu.

Všechny služby jsou zdarma.


Čím vším se Člověk v tísni zabývá, kde všude pomáhá, je prezentováno na www.clovekvtisni.cz. V České republice pomáhají už od jara při distančním vyučování dětem ze sociálně slabých rodin a propojují dobrovolníky a studenty vysokých škol s dětmi, kterým pomáhají s dálkovou výukou. Kromě toho zapůjčují rodinách počítače a jiná vybavení, bez kterého by se děti nemohly on-line výuky zúčastnit.


Člověk v tísni letos získal první místo v novém žebříčku Férový zaměstnavatel roku 2020.


„Trochu nás to překvapilo, neb platy jsou tu spíše skromné, a tím pádem žádná velká spokojenost s finančním ohodnocením není. Vysoké hodnocení smyslu práce, spolupracovníků i nadřízených to ale vyrovnalo. A tak by to vlastně v neziskové organizaci mělo být,“ konstatuje ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

80 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page