top of page
  • Marta Dušková

Férová snídaně na Světový den pro fair trade

Piknikový happening v rámci Férové snídaně se uskuteční každý rok na více než stovce míst České republiky. Férová snídaně se vždy koná na Světový den pro fair trade a letos je to sobota 11. května. Ukazuje vždy zájem o životy pěstitelů kávy, kakaa nebo banánů v dalekých zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky.



V Mělníku se uskuteční Férová snídaně a ochutnávka Balíkovy vily v sobotu 11. května v 9.00 hodin v zahradě Balíkovy (Wenzlovy) vily v Radniční ulici. Piknik na podporu pěstitelů s přáteli doplní setkání s novými majiteli vily, kteří u příležitosti Férové snídaně zpřístupnili zahradu a dům veřejnosti.



„Vila advokáta JUDr. Aloise Balíka tvoří spolu s vilou Marie Neumannové (Žilkova) a vilou starosty JUDr. Františka Valiny jedinečný soubor, který ve stylu geometrické secese a moderny mezi lety 1906 až 1910 navrhl významný český architekt Bohumil Hübschmann. Toto ohrožené kulturní dědictví se snaží docenit, zachránit a oživit iniciativa Mělnické vily. Pilotním projektem se stává památková obnova opuštěné a chátrající Balíkovy vily pro kulturní využití“.

 

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page