top of page
  • Marta Dušková

Dobrovolné testování v polovině ledna nekončí!

LIBIŠ - Antigenní testy na covid-19 budou pokračovat i po původně ohlášeném termínu 15. ledna 2021. Podle Ministerstva zdravotnictví ČR je testování efektivní. Pomáhá odhalit bezpříznakové přenašeče, kteří díky rychlé informaci mohou ochránit nejen sebe, ale své blízké před nákazou.

Odběrová místa pro antigenní testy mají termíny vypsané prozatím do 15. ledna. Zájem o testování stoupl především před Vánoci a po Vánocích již nebyly podle rezervačního systému většinou volné termíny k testování až do konce roku.


Přehled odběrových míst na antigenní testy je k dispozici ZDE. Seznam zapojených ambulantních ordinací provádějící antigenní testy je zveřejněn ZDE. U ambulancí je třeba počítat s tím, že testují především své zaregistrované pacienty.


Pro bližší informace je nutné se obrátit na svého ošetřujícího lékaře či je možné je získat na bezplatné informační lince 1221, která je přístupná v pracovních dnech od 8 do 19 hodin a o víkendu od 9 do 16.30 hodin.

Dobrovolné testování obyvatelstva na onemocnění covid-19 je určeno pro všechny občany ČR, kteří mají zdravotní pojištění. Možnost opakovaného testování je maximálně jedenkrát za pět dní.


Postup při objednání na testy začíná zarezervováním data a času, s sebou je nutné mít občanský průkaz a zdravotní průkaz pojištěnce, testování je hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Po odběru je výsledek znám do 20 minut a v závislosti na výsledku jsou poskytnuty testovanému další instrukce.

69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page