top of page
  • Marta Dušková

Firma Nowaco: „Hoříme!“

KRALUPY - Ve čtvrtek 19. listopadu vypukl požár v Kralupech nad Vltavou v areálu firmy Bidfood s.r.o., dříve Nowaco v jedné z průmyslových hal. Podle starosty města Marka Czechmanna nehrozilo bezprostřední nebezpečí a nedošlo ani k úniku nebezpečných látek do ovzduší. Občanům však bylo doporučeno nevětrat.

Zdroj Nowaco

Samotná firma Nowaco sdělila včera odpoledne na svém facebookovém profilu: „Hoříme! Bohužel to, co jsme celých 30 let budovali, je aktuálně v plamenech. Nowaco vyrábí většinu rybích produktů v Kralupech nad Vltavou v budově, která je nyní naprosto zničená. Nikomu z našich zaměstnanců se naštěstí nic nestalo, ale pro nás všechny je to velmi smutný den. A i když nás požár srazil na kolena, slibujeme, že se zvedneme“.


Podle informací z webu www.mestokralupy.cz ve večerních hodinách budou dohašovací práce v Kralupech probíhat do brzkých ranních hodin. Na místě zasahovalo 26 jednotek hasičů. Hořely balící obaly a plasty. Požár byl nahlášen ve 14 hodin a hasiči postupně vyhlásili třetí poplachový stupeň ze čtyř možných.


Dnešní informace o požáru jsou zveřejněny v Kralupském zpravodaji ZDE. Ještě kolem dvacáté hodiny ve čtvrtek 19. listopadu nebyl požár zcela pod plnou kontrolou. Teprve ve 21.13 hodin ohlásil velitel zásahu kompletní lokalizaci. Odhadovaná škoda se bude pohybovat minimálně v řádu desítek milionů korun. Příčina vzniku požáru zatím není objasněna.

89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page