top of page
  • Marta Dušková

Galerie Za Rohem je plná inspirace nejen pro všední dny

Prameny inspirace všedního dne je název projektu Městské knihovny Mělník, který nabízí prostor galerie Za rohem komukoliv, kdo tvoří, maluje a chce svoje díla ukázat veřejnosti.

Výstava čehokoliv od kohokoliv, ať už se jedná o oblíbené umění či něco, čím si někdo zdobí domov či přímo vlastní tvorba, byla zahájena počátkem dubna a potrvá do 31. května.


Zdi galerie už některá díla, která inspirují, zdobí a návštěvníci se mohou mimo jiné kochat překvapivě krásnými výtvarnými dílky žáků ZŠ Jindřicha Matiegky v Mělníku.

Umělecký experiment knihovny se podařil a do projektu se povedlo zapojit veřejnost, což bylo cílem.


V květnu se experiment rozšiřuje o další oblast a mělničtí autoři mají možnost prezentovat svoje texty, které třeba psali zatím do šuplíku a nebyly zveřejněny, před domácími čtenáři v knihovně.

Květen mělnických pramenů nabízí možnost amatérských autorských čtení ve čtvrtek 26. května v 17 hodin. Zájemci mohou využít příležitosti veřejně číst ze svých textů při akci s názvem Do šuplíku.


Podrobné informace k projektu jsou zveřejněny na webových stránkách knihovny Prameny inspirace všedního dne | Mekuc.


V galerii Za Rohem je nyní instalována i výstava věnovaná 35. výročí založení Literárního klubu Pegas. Na velkých panelech je možné si přečíst básně členů Literárního klubu Pegas v Mělníku. Básně jsou doplněny ilustracemi, které téma básní ještě umocňují. Výstava potrvá do pátku 27. května.




20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page