top of page
  • Marta Dušková

Galerii Za Rohem slavnostně otevře vernisáž výstavy

Slavnostní otevření galerie Za Rohem a zahájení výstavy s názvem Měli jsme underground a máme prd (Podzemní básníci o Havlovi) se uskuteční ve středu 10. listopadu od 17 hodin.

Výstava v galerii Za Rohem připomíná deset let od úmrtí dvou výrazných osobností české moderní historie a kultury – Václava Havla a Ivana Martina Jirouse. Vernisáž výstavy zahájí pásmo textů I. M. Jirouse v podání studentů Gymnázia Jana Palacha Mělník na Žlutém ostrově. Výstavu je možné shlédnout do 31. ledna 2022.


Galerie Za Rohem se nově otvírá na náměstí Karla IV. v patře u městské knihovny, kde byla nedávno otevřena nová galerie Naproti výstavou Česká cena za architekturu.

Původní obchodní centrum na náměstí Karla IV se částečně začíná měnit na centrum umělecké a vzdělávací a na jednom patře je umístěna Městská knihovna Mělník, galerie Naproti a galerie Za Rohem. Milovníci kulturních událostí, výstav apod. si přijdou jistě na své a budou moci navštívit na jednom podlaží vícero kulturních zařízení najednou.

Galerii Za Rohem otvírá a zve na výstavu Mělnické kulturní centrum – Městská knihovna Mělník.


Galerie vznikla se záměrem pořádat v nevyužitém prostoru obsahové výstavy, více spolupracovat s místními školami a dát prostor k vystavování děl studentů. Nejedná se o galerii v pravém slova smyslu, využilo se průchozího prostoru, nicméně svému záměru dobře poslouží.

37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page