top of page
  • Marta Dušková

Hořín využije dotace na nové osvětlení multifunkčního hřiště

Termín podávání žádostí z otevřeného programu Fondu obnovy venkova končí 28. června a týká se poskytování dotací na rozvoj obcí do 2000 obyvatel.

Zastupitelé Středočeského kraje schválili další finanční podporu ve výši 10,3 milionů na rozvoj malých obcí. Největší dotace míří do městyse Davle na modernizaci veřejného osvětlení (1 760 000 Kč).



Mezi obcemi, kterým byly schváleny žádosti o dotace, je i obec Hořín, která využije finanční podporu na nové osvětlení multifunkčního hřiště ve výši 285 481 Kč.

„Těší mě, že můžeme v posledních letech z rozpočtu kraje přispívat na obecní projekty, ať už z oblasti dopravní či technické infrastruktury, občanského vybavení či na úpravu veřejných prostranství. Finanční situace, zejména malých obcí v okamžiku, kdy mají investovat, totiž není v žádném případě jednoduchá. Současně bych rád vyzval další obce v kraji, aby se svými projekty do dotačního programu přihlásily. Termín podávání žádostí v rámci aktuálně otevřeného programu končí 28. června,“ konstatuje náměstek pro oblast financí a dotací Michael Kašpar.

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page