top of page
  • Marta Dušková

Hrabalovu pamětní bankovku bude možné zakoupit v květnu

Hrabalova chata v Kersku, kterou zakoupil Středočeský kraj v roce 2020 od soukromého majitele, se otevře v polovině května veřejnosti. Od narození spisovatele Bohumila Hrabala letos uplyne 110 let a legendární chatě se navrátí původní podoba jako v době, kdy tady Hrabal žil a psal.



Polabské muzeum, které chatu spravuje, představilo v pátek 22. března na jarním veletrhu Sběratel pamětní bankovku právě k výročí narození Bohumila Hrabala. Grafický návrh vytvořil Matěj Gábriš a na rubu bankovky je vyobrazena chata, která nyní bude sloužit jako muzeum. Bankovku bude možné zakoupit přímo v Hrabalově chatě již v květnu za symbolickou cenu 200-250 Kč.



Rezervace prohlídek na chatě je možná od 28. března na stránkách Polabského muzea Polabské muzeum - Udělejte si výlet za zábavou a věděním (polabskemuzeum.cz). Expozice bude připravena tak, jako kdyby si spisovatel jen na chvíli odběhl.

Podrobné informace v článku Polabské muzeum dnes slavnostně v rámci jarního veletrhu Sběratel představilo pamětní bankovku ke 110. výročí narození Bohumila Hrabala na webu Středočeský kraj - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz)

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page