top of page
  • Marta Dušková

Jejich posláním je rozdávat radost a smích, pozvěte je na návštěvu domů

O dobročinné organizaci Zdravotní klaun, která od roku 2001 pomáhá nejen dětem, ale i seniorům procházet léčbou s úsměvem, již většina lidí pravděpodobně slyšela. V České republice aktuálně působí 93 profesionálních Zdravotních klaunů, kteří navštěvují nemocnice i domovy seniorů.

Ale možná málokdo již ví o novém projektu s názvem Virtuální klauniáda, která umožní online setkání se Zdravotním klaunem přímo doma u postele nemocného dítěte.


Nápad vznikl v době první karantény, děti se mohou rozveselit prostřednictvím veselého soukromého videohovoru s klaunem. Virtuální klauniády umožňují nejen hospitalizovaným dětem, ale i dětem v domácí péči se pobavit v době, kdy jsou z důvodu onemocnění dlouhodobě odděleny od kamarádů.


Virtuální klauniádu je možné si objednat zdarma prostřednictvím formuláře tady Virtuální klauniády - zábavné videonávštěvy pro nemocné děti | Zdravotní klaun (zdravotniklaun.cz).


Vše probíhá bezpečně online prostřednictvím veselého soukromého videohovoru a pro nemocné děti to jistě bude zážitek nesrovnatelný se sledováním pohádkových příběhů v televizi či na počítači. Je to vlastně nezapomenutelný dárek, který je možné dát nemocným dětem či seniorům a není to nijak složité.

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page