top of page
  • Marta Dušková

Jste naladěni na jazz? V MKD je právě výstava Jazz World Photo

Masarykův kulturní dům v Mělníku hostí již tradičně další ročník putovní výstavy Jazz World Photo, která je závěrem mezinárodní stejnojmenné fotografické soutěže. Na výstavě je prezentováno třicet vítězných děl ročníku 2021.

Výstavu vítězných snímků mezinárodní fotografické soutěže Jazz World Photo 2021 je možné shlédnout v hudebním sále a hale Masarykova kulturního domu v Mělníku do čtvrtku 12. května.


Vítězové soutěže pro rok 2021 jsou Giuseppe Cardoni z Itálie, Urszula Las z Polska a Mikhaela Cannizarro opět z Itálie. A už jsou známi i vítězové letošního ročníku a na prvním a druhém místě jsou fotografové z Francie a třetí místo obsadila Česká republika. Podrobné informace k soutěži jsou zveřejněny na Jazz World Photo – Fotografie Jazz & Passion a letos se zúčastnilo soutěže 248 fotografů z 31 zemí světa.

Světová soutěž jazzových fotografů je vyhlašována každý rok a své počátky má už v roce 2013. Porota vybere každý rok tři vítěze a součástí putovní výstavy je třicet vybraných fotografií z daného ročníku. Jazz World Photo je neziskový projekt, jehož cílem je propagovat jazzovou fotografii i v kontextu příbuzných žánrů jako blues, funk a další. Vítězové a porotci se každoročně setkávají na hlavním koncertu mezinárodního festivalu Jazzinec v Trutnově.


„Jazz je celoživotní vášeň. A rád ji poslouchám objektivem svého fotoaparátu“, říká zakladatel Jazz World Photo Patrick Marek.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page