top of page
  • Marta Dušková

Kde je možné si v listopadu na Mělnicku užít strašidelné akce?

Halloween, který je původně keltský lidový svátek, připadá na 31. října, den před křesťanským svátkem Všech svatých, na který ještě navazuje svátek Dušiček o den později.


Halloween není u nás zatím moc rozšířen, ale je třeba připomenout, že vyřezávání dýní o Dušičkách je i staročeský zvyk, který je známý už z konce 19. století. Nepřišel tedy až s Halloweenem (pozn. redaktorky: i já si pamatuju matně z dětství vyřezané dýně s rozsvícenými svíčkami).


Jako listopadové akce je možné si užít v mělnickém regionu?

Kly

Na Světýlkovou stezku je možné se vydat se Základní školou J. A. Komenského ve čtvrtek 2. listopadu v 18 hodin.


Tupadly

Halloweenská stezka v pátek 3. listopadu v parku u zvoničky. V 17 hodin začíná stezka pro malé a připravena je tvořivá dílna. Stezka pro odvážné odstartuje v 18.30 hodin.


Horní Počaply

Halloweenská stezka odvahy je připravena v sobotu 4. listopadu ve sportovním areálu. Start pro děti do 10 let je v 17 hodin, pro děti od 10 do 15 let od 18 hodin.


Hořín

Na hřišti za Základní školou Hořín bude rovněž v sobotu 4. listopadu od 17 hodin k dispozici zájemcům Halloweenská stezka odvahy.


Další obce pořádaly různé akce ve znamení strašidelných stezek a vyřezávání dýní již v říjnu a zájemci si mohli akce užít například na zámku Mělník, v Nelahozevsi, ve Všetatech a jinde. Pozvánky na většinu akcí byly zveřejněny v regionálním magazínu Nejnovější zprávy (kanalem.com).



5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page