top of page
  • Marta Dušková

Když se kavárna na chvíli změní na kuchyň…

Kavárna Café Živel v Mělníku patřila koncem dubna praktickému kurzu s názvem Vaříme chutně a zdravě pro školáky pod vedením specialistky na celostní výživu Petry Mikeskové.

Téma kurzu bylo strava školáků očima západní a východní výživy, co patří mezi zdravé sladké či jak správně vařit obilí a luštěniny. Nechyběly ani praktické recepty a ochutnávka.


K ochutnávce byly připraveny jáhlové energetické kuličky se sušeným ovocem a ořechy, čokoládový kešu krém do skleničky a také sardinková pomazánka pěti chutí s žitným kváskových chlebem.


Účastnice kurzu spolu s lektorkou diskutovaly o mýtech kolem konzumace mléka a mléčných výrobků z pohledu celostní výživy. Nejvíce dotazů se týkalo tématu fermentace obilí a luštěnin či jak zdravě uspokojit dětské chutě na sladké.

Na závěr získali všichni praktické recepty na teplou snídani jáhlovou kaši, slaný špenátový quiche a luštěninovou polévku z červené čočky.


Kavárna nemusí být jen místem relaxace u kávy a zákusků či místem setkávání, ale i místem vzdělávání či kultury. V červnu se mohou zájemci v Café Živel v Ostruhové ulici v Mělníku těšit na divadelní představení.


Použité fotografie archiv kavárny

49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page