top of page
  • Marta Dušková

Kniha Od mamuta k modelce právě vychází aneb jak jsem zhubla

Regionální spisovatelka Barbora Walterová Benešová vydala svoji šestou knihu s názvem Od mamuta k modelce a zmínka o tomto humoristickém románu již na Kanál eM byla nedávno v rozhovoru se spisovatelkou.

Po románu Síla naděje, je to druhá kniha, kterou spisovatelka napsala podle skutečnosti nikoliv podle své fantazie.

Je to vlastně deník, který dokumentuje v průběhu několika měsíců autorčinu snahu o změnu životního stylu, kterou dovedla do zdárného konce. A za úspěchem v hubnutí možná stojí i slib o napsání románu, "jak jsem hubla".


Knihu je možné si objednat přímo v nakladatelství Fortuna Libri nebo u jakéhokoliv knihkupce.


Anotace:

"Roky strávené v obrovském mamutím těle mi zajistily doktorát z výmluv, proč nemohu zhubnout. A přitom funím do kopce jak parní lokomotiva, při natahování punčoch se potím jak po zaběhnutém maratonu a při obouvání se cítím stejně jako potápěči bez dýchacího přístroje.

Pak ale stačil jeden jediný okamžik, jediná vteřina, aby se mi v mozku rozeběhla už dávno zrezivělá kolečka. Moje osobní váha kvílela a prosila, abychom se vážili po jednom. Výhružně na mě blikala třímístným číslem 111 kg! Tak nad takovým číslem by plesali snad jen numerologové.

A tak jsem se rozhodla pohřbít své velrybí tělo do skladiště historie. Neudržitelná situace mě donutila zakleknout na startovní čáru nejnáročnějšího závodu mého života. Shodím 30 kilo a získám Nobelovku v hubnutí!

A přesně v tuhle chvíli začala moje nová doba hubnoucí…"


Další povídání z průběhu hubnutí se můžete přečíst v rozhovoru Já nejsem tlustá, mám jen tlusté vnitřní orgány, kde si můžete prohlédnout i srovnávací fotky.


Seznam dosud vydaných knih Barbory Walterové Benešové:

Dívka, která nesměla mít sny - 2015

Dívka, která ztratila budoucnost - 2016

Došel nám čas - 2018

V náruči kanibala - 2019

Síla naděje - 2020

Od mamuta k modelce - 2021

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page