top of page
  • Marta Dušková

Knihy s regionální tématikou jako vánoční dárek

MŠENO - Město Mšeno nabízí tipy na vánoční dárky. Od pondělí 16. listopadu do 18. prosince bude možné na radnici ve Mšeně nakoupit knihy s regionální tématikou.


Knihy jsou k dostání v knihovně či podatelně, další možností je objednání a zaslání na fakturu. Objednávat je možné na telefonu 315 693 121 nebo na e-mailu knihovna@mestomseno.cz.


Město Mšeno zveřejnilo nabídku na svých webových stránkách www.mestomseno.cz a jedná se o tyto publikace:


Mladoboleslavsko

Autorem textů a fotografií v knize je Jaroslav Kocourek, Jiří Dufek dodal texty a řezy automobilů, Jaroslav Staněk přispěl třiceti nákresy budov. Novinkou v této knize jsou kresby zvířat od Jana Hoška, dále spolupracovali Václav Šolc, autor knížek Mlýny na Klenici a v okolí a Mlýny na Strenickém potoce, a Jiří Bartoš Sturz, odpovědný za historické korektury. Protože má knížka regionální obsah, spolupracovala na ní i infocentra z okolních měst. Obsahuje i kapitolu věnovanou městu Mšenu.

Cena publikace s celkem 552 stránkami je 590 Kč vč. DPH.


Mělnicko z nebe

Kniha „Mělnicko z nebe“ je určena pro všechny, co chtějí vidět jiné a originální pohledy na tento výjimečný region. A je opravdu na co se dívat. Soutok Vltavy a Labe pod strmými vinohrady, končícími starobylým Mělníkem je okouzlující. Zajímavé jsou zdymadla i říční stavby, krásu knize dodávají pohledy na pestrou zemědělskou krajinu i nádherné zámky, jako jsou například Veltrusy a Liblice a zlatým hřebem je hrad Kokořín uprostřed hustých zelených lesů. Neobyčejným způsobem jsou zachyceny pohledy na obce, jejich zajímavosti, rozmanitost a barevnost polí, luk i rybníčků a originální je kompozice těžby písku, kde stroje v pískovně připomínají tak trochu pavouka. Pomocí této knihy se můžete vznést nad krajinu i z pohodlí domova a vychutnat si trochu jiné pohledy, jak je možná neznáte.

Cena 250 Kč.


Kokořínsko - Dubské skály

Horolezecký průvodce na skály severního Kokořínska vydal Lezecký klub Mšeno (kolektiv autorů). Kvalitní, klasicky zpracovaný průvodce přibližuje všechny oblasti a skály v oblasti. V průvodci najdete stručně historii lezení v oblasti, pravidla pískovcového lezení, zásady ochrany přírody, informace o OVK a zdravotnické informace. Vše v luxusním provedení v tvrdé vazbě. Cena 680 Kč.


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page