top of page
  • Marta Dušková

Které hrady a zámky mají otevřeno i v zimě?

Portál Střední Čechy zveřejnil deset míst, kde není nutné čekat na jaro, až se brány zámků a hradů otevřou.



Zámek Loučeň láká živým výkladem o historii zámeckých prostor v podání bývalých obyvatelů zámku z rodu Thurn-Taxis, kteří seznámí návštěvníky se svým životem na zámku. Pokud bude svítit sluníčko, čeká na návštěvníky zámecký park se 12 labyrinty a bludišti. Zámecký areál je v zimě otevřen každý den od 10 do 16 hodin.


Zámek Brandýs nad Labem je renesanční klenot a je možné jej navštívit při komentované zimní prohlídce každý víkend vždy v celou hodinu od 10 do 16 hodin. Při návštěvě je možné si zahrát i únikovou hru Ztracený poklad Rudolfa II.


Zámek Radim je středočeský neobjevený klenot kousek od Kolína. Otevřeno je každý víkend a prohlídky začínají v 11.13, a 15 hodin. Je připraven i speciální program pro děti, při kterém si mohou vyzkoušet dobové oblečení a pokusit se porazit zlého černokněžníka.


Hrad Český Štenberk navenek působí chladně a stroze, ale vevnitř ukrývá nádherné komnaty. V zimě až do Velikonoc jsou pořádány pravidelné prohlídky od 11 a 14 hodin.


Dále je otevřen Zámek Mníšek pod Brdy, hrad Karlštejn, hrad Červený Újezd, hrad Křivoklát. Otevřen je i Zámek Veltrusy každý zimní víkend od 27. ledna v časech od 11 do 15 hodin. Zámek Mělník se otvírá opět od března 2024.


Podrobnější informace jsou zveřejněny na webu 10 tipů, kam v zimě na hrady a zámky (strednicechy.cz).

68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page