top of page
  • Marta Dušková

Květen v Kralupech bude patřit Antonínu Dvořákovi

K výročí 120 let od úmrtí Antonína Dvořáka je připravena výstava Dvořák 120 – rok české hudby na Kralupsku. 



Výstavu zahájí vernisáž ve čtvrtek 2. května v 17.00 hodin v Městském muzeu v Kralupech nad Vltavou. Výstava potrvá do 8. června. Návštěvníci mají možnost se seznámit s dílem a životem tohoto významného skladatele, ale celá expozice je doplněna o zajímavosti související s jeho tvorbou. Budou zde vystaveny divadelní kostýmy z oper jako je Rusalka, které zapůjčila významná divadla, včetně Národního divadla, osobní předměty zapůjčené z Vily Rusalky, která bývala letním sídlem Antonína Dvořáka a jeho rodiny, z archivu Mělník a jiných významných institucí.


K výstavě se váže i koncert s názvem A. Dvořák Biblické písně. Písně se rozezní kostelem Nanebevzetí Panny Marie a sv. Václava v Kralupech nad Vltavou ve středu 22. května od 17 hodin.



Antonín Leopold Dvořák, český hudební skladatel je považován za jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů a světově nejhranějšího českého skladatele. Jeho symfonická a koncertní díla jsou tradiční součástí repertoáru významných orchestrů na celém světě. Narodil se 8. září 1841 v Nelahozevsi a zemřel 1. května 1904 v Praze.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page