top of page
  • Marta Dušková

Letošní kytičky s růžovou stužkou budou v ulicích v polovině května

Český den proti rakovině vstoupí letos do 28. ročníku. Tradiční veřejná sbírka Ligy proti rakovině prostřednictvím symbolu v podobě měsíčku lékařského se uskuteční ve středu 15. května, na pevných distribučních místech bude termín sbírky až do 19. května.

Kytička pro rok 2024 má tmavě růžovou stužku a hlavní téma letošního ročníku je prevence rakoviny prsu, screeningové programy.

Cíle sbírky:

Preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi.

Za nabízené kvítky měsíčku lékařského získat prostředky na boj proti rakovině – na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

Z mělnického regionu se připojily zatím tři knihovny v Kralupech nad Vltavou, v Kostelci nad Labem a v Neratovicích, kde prodejní místo žlutých kytiček bude v dospělém oddělení knihovny od 15. 5. do 17. 5. během provozní doby.

Seznam všech pevných míst by měl být zveřejněn na webu LETOŠNÍ SBÍRKA | ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ (cdpr.cz) 13. května.

Na sbírku je možné přispět i dárcovskou sms (E-kytičky):

Posláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo DMS KVET 60 nebo DMS KVET 90 nebo DMS KVET 190 na číslo 87 777 můžete koupit e-kytičku a podpořit tak Český den proti rakovině. Cena DMS je 30 / 60 / 90 / 190 Kč, LPR Praha obdrží 29 / 59 / 89 /189 Kč. Pomáhat můžete také pravidelně každý měsíc odesláním DMS TRV KVET 30 nebo DMS TRV KVET 60 nebo DMS KVET 90 nebo DMS KVET 190. 

Bližší informace včetně seznamu pevných distribučních míst na webu LETOŠNÍ SBÍRKA | ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ (cdpr.cz)

 

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page