top of page
  • Marta Dušková

Libišský kostelík má od března pravidelnou otevírací dobu

Kostel sv. Jakuba Většího je krásnou památkou, která rozhodně stojí za vidění. Od března 2024 bude kostel otevřen pro širokou veřejnost pravidelně poslední neděli v měsíci vždy od 15.00 do 17.00 hodin.



Kdo nechce čekat do března, může si kostel prohlédnout dříve. Individuální prohlídky a exkurze jsou možné i nadále po dohodě s kostelnicí Martou Doležalovou na telefonu 605 016 997.


Kostel sv. Jakuba Většího se nachází v obci Libiš a jedná se o malou gotickou stavbu z konce 14. století. Je to jednolodní stavba, která připomíná spíše kapli. Krátce po výstavbě byly vytvořeny nástěnné malby, které v 15. století během husitských válek, kdy byly pleněny křesťanské kostely, a tedy i libišský kostel, byly zamalovány. To jim pravděpodobně pomohlo přežít až do současnosti.

Podrobnější informace a více fotografií jsou v článku Malé nahlédnutí do historie aneb co nám zanechali naši předkové (kanalem.com).

Aktuální informace na webu Kostel sv. Jakuba Většího v obci Libiš (kostel-sv-jakuba-vetsiho-v-obci-libis.cz) či na Facebook Kostel sv. Jakuba Většího - oficiální profil.

81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page