top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

MaSo na stříbře chutná sladce

MaSo. Když toto slovo zadáte do vyhledávače, nabízené články odpovídají tomu, co bychom asi čekali. Přidejte k masu slovo soutěž a to je hned jiná! Místo prorostlého bůčku či šťavnatých kotlet je prohlížeč rázem plný matematiky. A i velké S začne dávat smysl, však se jedná o Matematickou Soutěž. Pravda, když to člověk podá takto, nezdá se název příliš nápaditý, ale pokud si odkaz rozkliknete, náladu vám hned spraví menu, které se hemží čerstvým MaSem, sušeným MaSem…



A s čerstvým MaSem se dostáváme k jádru věci – naleznete tam mimo jiné i výsledkovou listinu a již se můžete kochat vynikajícím výsledkem našich žáků kvarty a tercie – Vojtěcha Beneše, Justiny Uxové a Davida Bojka. Nemusíte hledat dlouho, naleznete je brzy. Dosáhli v historii naší školy nejlepšího umístění v této soutěži – druhé místo v republice. Tato slova stojí za to, aby je člověk chvilku povaloval na jazyku a vychutnával si jejich význam.


Určitě si popojeďte ve výsledcích ještě kousek, respektive dojeďte až na konec, aby bylo patrné, kolik týmů museli porazit. Pokud se vám nechce hledat, prozradíme to – 386! Registrace do této soutěže při tom vůbec není jednoduchá. Protože se těší velké oblibě, v prvním kole registrace smí každá škola přihlásit pouze jeden tým. Ve druhém kole může přihlásit další tým a až poté, pokud kapacita stále není naplněna, je otevřena volná registrace. Takže se opět jedná o soutěž nejlepších z nejlepších, byly v ní bez mála 4 stovky týmů a v této konkurenci naši studenti obstáli opravdu se ctí a dokázali, že není třeba plakat nad distanční výukou způsobem – “je to ztracený rok”, “nic se nenaučíme” a podobně. Kde je vůle a chuť, tam nás ani nepříznivé okolností nezastaví! A já jsem velmi ráda, že mohu učit žáky, kteří objevili v matematice její krásu a uvědomují si její význam.



Na závěr pár slov kapitána týmu Vojtěcha:

"Tento ročník se povedl mnohem lépe než ten minulý. Přestože to bylo online, všechno fungovalo jak by mělo a myslím, že se nám zadařilo z velké části kvůli dobré komunikaci, organizaci a rozdělení rolí v týmu. Dohromady se nám povedlo spočítat 44 úloh z celkových 50. Ještě nám trochu zvedla sebevědomí chyba ve hře, která nám, stejně jako všem ostatním týmům, ukazovala, že máme nejvíce bodů. Jen mě trochu mrzí, že to bylo pro nás kvartány poslední MaSo, ale o to víc si vážím toho 2. místa."


Markéta Wolfová, GJP Mělník


5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page