top of page
  • Marta Dušková

Mezi nominovanými na Cenu hejtmanky jsou i osobnosti z mělnického regionu

Na Cenu hejtmanky za rok 2023 bylo nominováno celkem 64 osobností. Hlasování je otevřeno až do 16. února 2024 a hlasovat je možné zde Hlasování o cenu veřejnosti - Cena hejtmanky Středočeského kraje 2023 (google.com).

Cena hejtmanky je udělována každý rok vybraným osobnostem, které jsou spjaty se Středočeským krajem. Cena hejtmanky je udělována v kategoriích hrdinský čin a společenská odpovědnost, kultura, sport, vzdělávání, věda a výzkum, pracovník veřejného sektoru, podnikatel/ka a Cena veřejnosti.


Po přihlášení do formuláře hlasování se nabídne abecední seznam nominovaných s medailonky.


Mezi nominovanými z mělnického regionu jsou:

Společnost Senlife

Společnost Senlife je unikátním projektem, který dává šanci na lepší život nejen seniorům, ale i historickým budovám a objektům s příběhem. Zakladatele Tomáše Eckschlagera a Lukáše Drástu spojil zájem o nemovitosti, zejména ty historické a zároveň měli oba v rodině prarodiče, kteří potřebovali neustálou péči své rodiny. Zrodila se tak myšlenka vytvoření domova pro seniory, který bude jiný, než jaké známe ze svého okolí. První realizace rekonstrukce bývalého kláštera V Mělníku nebyla jednoduchá. Budova byla zchátralá, vyrabovaná a zatékalo do ní. Museli udělat nové rozvody vody, elektřiny, topení i odpad. Odkrývat se musely i stropy, některé trámy byly třeba nahradit a čekala je i nová střecha, vše však zvládli, použili nové technologie a vytvořili jeden z nejmodernějších domovů v České republice a vytvořili tak důstojné bydlení pro 94 seniorů. Za přestavbu augustiniánského kláštera v Mělníku, který je původem z 13. století získala skupina Senlife prestižní ocenění v kategorii Zvláštní ceny poroty v rámci 23. ročníku soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit“. A pokračují dál, chtějí vytvářet domovy plné světla, pohybu, laskavosti a pozitivní energie. V roce 2023 otevřeli první etapu domova pro seniory v Tmani.

 

Wiliam z Lobkovic

Pan William z Lobkovic spravuje rodinný majetek v Česku a věnuje se rozsáhlé filantropické činnosti. S ohledem na Středočeský kraj se mu podařilo získat zpět rodný dům Antonína Dvořáka v Nelahozevsi a iniciovat postupnou renovaci objektu. Tento projekt čeká slavnostní otevření na jaře roku 2024. Budoucí muzeum seznámí návštěvníky s prostředím a hudebními motivy Dvořákova dětství, a to pomocí interaktivních prvků, audiovizuální technologie i kreativně řešené expozice s historickými exponáty. Tento imerzivní přístup umožní návštěvníkům všech věkových kategorií i různorodých zájmů vhled do výjimečné cesty, kterou Dvořák ušel od skromných počátků v Nelahozevsi až ke kariéře světově uznávaného skladatele. S manželkou Alexandrou plánuje na zámku v Nelahozevsi vybudovat kulturní centrum pro odborné studijní účely i veřejnost.

 

Pavel Matela

Pan Pavel Matela vybudoval na Kokořínsku zcela jedinečný nekomerční projekt Farmstudio-nezávislé kulturní centrum. Od roku 2014 takřka sám rekonstruuje a buduje starý statek ve Vysoké, kterému dává nový smysl a citlivě spojuje minulost a současnost. Zajišťuje také veškerý program a udržuje a rozvíjí toto kulturní zázemí, které povznáší, inspiruje a dává příležitost mnoha umělcům.

 

Použité medailonky jsou ze stránek hlasování. Podrobné informace k Ceně hejtmanky jsou na webu kraje v článku Hlasujte pro osobnosti nominované na Cenu hejtmanky za rok 2023 Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz)

 

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page