top of page
  • Marta Dušková

Mezi oceněnými dobrovolnými hasiči jsou hasiči z SDH Mělník a SDH Mšeno

Ocenění dobrovolných hasičů Středočeského kraje za obětavou práci v posledních letech se uskutečnilo v pondělí 6. listopadu na Krajském úřadě Středočeského kraje.



Členové sborů dobrovolných hasičů a Armáda České republiky prokázali svoji neocenitelnou pomoc zejména během pandemie covidu-19, při likvidaci následků tornáda na Moravě a při rozsáhlém lesním požáru v Českém Švýcarsku. Pomáhali také uprchlíkům z Ukrajiny. Dobrovolní hasiči rozváželi ochranné pomůcky a dezinfekci, podíleli se na testování obyvatel, zásobování seniorů, ubytování uprchlíků a samozřejmě i na hašení požárů. Svoji práci dělají ve volném čase a s maximálním nasazením.


Mezi oceněnými dobrovolnými hasiči, kteří byli navrženi Hasičským záchranným sborem, jsou mimo jiné z mělnického regionu hasiči SDH Mělník:

Štěpán Buch

Petr Maštálko

Martin Jakoubek

Milan Corna

Petr Benda


Ocenění obdržel i velitel jednotky František Šulc, který velel při likvidaci lesního požáru v národním parku České Švýcarsko jednotce SDH Mšeno.


Seznam všech oceněných je zveřejněn na webu Středočeského kraje Středočeský kraj - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).


Použité fotografie Středočeský kraj Facebook, kde jsou zveřejněny další fotografie.



637 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page