top of page
  • Marta Dušková

Mezi oceněnými je Zdeněk Vejrosta z KČT Kralupy nad Vltavou

Ve Valdštejnské zahradě v Praze byly ve čtvrtek 25. srpna uděleny Medaile MŠMT významným osobnostem pedagogiky. Medaile jsou nejvyšším oceněním v oblasti vzdělávání a výchovy.

Medaile MŠMT se udělují za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou nebo uměleckou práci, dlouhodobé a vynikající působení v resortu školství nebo za mimořádně záslužný čin při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice. Medaile se udělují ve dvou stupních, a sice 1. stupně (stříbrná) a 2. stupně (bronzová). Kandidáty a kandidátky na medaile mohou navrhovat zástupci škol, vyučující, rodiče, žáci, ale i široká veřejnost. O udělení medaile rozhoduje ministr školství na základě došlých návrhů. Autorem návrhu medaile je akademický sochař Zdeněk Kolářský.


Medailí MŠMT 2. stupeň byl oceněn Zdeněk Vejrosta z Asociace turistických oddílů mládeže ČR a sportovního týmu TOM 3511 Vltavský paprsek.





Důvod nominace z www.msmt.cz:

Zdeněk Vejrosta - Nadšený a vytrvalý organizátor turistických závodů je po dlouhá desetiletí duší a hnacím motorem kralupské turistiky. Šéf celorepublikové rady turistických závodů Zdeněk Vejrosta je příkladem obětavého a pro ostatní pracujícího člověka. Turistické závodění se pod jeho taktovkou zařadilo do prestižního projektu Českého olympijského výboru – Česko sportuje. Nevynechá jedinou příležitost k osobní účasti na turistických závodech všech úrovní: místními počínaje a celorepublikovými konče. Do závodění se zapojují nejen „tomíci“ ale i žáci ZŠ, skauti, pionýři… Zdeněk Vejrosta je čilý i na poli obecné turistiky, organizuje tuzemské i zahraniční výpravy.

Podrobné informace k předání medailí a seznam všech oceněných je zveřejněn na Ministr Balaš předal Medaile MŠMT za rok 2022, MŠMT ČR (msmt.cz).


62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page