top of page
  • Marta Dušková

Multisportovní akce na Mělníku se blíží

GIGACZECH 2023 se uskuteční v sobotu 2. září v Mělníku. Multisportovní akce navazuje na 6letou tradici závodu Gigathlon Czech Republic.

Soutěžit se bude v pěti disciplínách:

silnička 41 km,

plavání 1,5 km,

inline brusle, 13 km,

horské kolo 25 km,

běh 10 km


Kategorie jsou rozděleny na jednotlivce, dvojice či pětičlenný tým.

Registrace probíhá do 31. srpna na Registrace | GIGACZECH.

Na webu Gigaczech jsou uvedeny i trasy a propozice závodu a další potřebné informace.


TRASY GIGACZECH 2023

ROAD BIKE | 41 KM

Silničáři absolvují jeden 41 km dlouhý okruh. Startovat budou z hlavního centra závodu na Mírovém náměstí. Z centra Mělníka se vydají na jih přes Bozánky, Vrbno, Lužec nad Vltavou až do Úžic. Odtud se pak vracejí jinou cestou zpátky až do Bozánek, kde uhybají na sever a svoji disciplínu zakončují na Barabě.

SWIM | 1.5 KM

Jako druzí se na trať vydávají plavci. Na ty čekají dvě kola v lomu Baraba.

INLINE | 13 KM

Na inlinisty čeká kombinace krásné inline stezky a krátkého doběhu. Začínají na Barabě a končí na hlavním náměstí. Z Baraby vyráží na inline stezku, po které se vydávají směr Horní Počáply a zpět. Z cyklostezky sjíždějí před mostem Josefa Straky, most přejedou na bruslích a pokračují do kopečku ulicí K Mostu až k Vrázově vyhlídce. Tam na ně čekají již běžecké boty na přezutí. Brusle nechávájí na vyhlídce nebo dobíhají s nimi v ruce posledních 600 m historickým centrem Mělníka. Svoji disciplínu zakončují na nám. Míru.

BIKE | 25 KM

Trasa bude doplněna - asap.

RUN | 10 KM

Běžci zakončí GIGACZECH 2023 dvěma 5 km dlouhými okruhy. Proběhnou se skrz historické centrum města, přes Vrázovu vyhlídku dolů k řece a podél vody až k soutoku Labe a Vltavy. Za soutokem po Labské cyklostezce mírně do kopečka na Poutní cestu Blaník - Říp. Po pěkné rovince až do centra města na hlavní náměstí. Náměstí oběhnou jednou do kola, pozdraví parťáky a diváky a vydávají si do druhého, posledního kola. Cílovou rovinku probíhají s ostatními členy týmu.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page