top of page
  • Marta Dušková

Máte rádi dobrou kávu? Dejte si férovou!

Káva je po vodě jedním z nepopulárnějších nápojů na světě a stala se součástí životního stylu. Ale vybrat si tu pravou kávu není někdy vůbec jednoduché.

Fair & Bio pražírna v Kostelci nad Labem je sociální podnik a zároveň první družstevní pražírna v České republice. Byla založena v roce 2013 a praží tady stoprocentní férovou kávu, která je většinou pěstována ekologicky. Férovou kávu odebírají férově od drobných pěstitelů.

V pražírně praží kávu pro kavárny, firemní i domácí potřebu a je balená osobami se zdravotním znevýhodněním. Od doby vzniku 2013 spolupracují s pražírnou lidé s mentálním a fyzickým handicapem, kteří tvoří 70 % zaměstnanců. Práce v pražírně jim přináší nejen finanční příjem, ale i seberealizaci, zlepšení vlastních dovedností, vzdělávání a v neposlední řadě mezilidský kontakt.


Výběr férové kávy je široký, férová zrnka na espresso, filtr nebo moka konvičku. Káva tmavá, středně nebo světle pražená, bezkofeinová a nechybí ani sezónní výběrovky.


Pražírna podporuje spravedlivé nastavení obchodu a důstojnou práci a všechny zrnka kávy mají tedy certifikaci Fairtrade.


Podpořit tento smysluplný a charitativní podnik je možné nákupem kávy na Fair & Bio pražírna - 100% férová káva (fair-bio.cz).


PROVOZ PRAŽÍRNY

Fair & Bio pražírna Zeyvalova 1117 277 13 Kostelec n/L

Otevírací doba:

po, út a čt - 8:30-15:30

pá - 8:30-12:00

st, so a ne - zavřeno






308 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page