top of page
  • Marta Dušková

Mělnické vinobraní je jedním z nejstarších a největších vinařských festivalů v Česku

Mělnické vinobraní letos vstoupí do svého 84. ročníku od pátku 15. září do neděle

17. září. Tradiční slavnost vína, pohody a zábavy se odehraje jako každý rok na pěti scénách a návštěvníci se mohou těšit nejen na různá hudební či divadelní vystoupení, ale i na kvalitní mělnický burčák, jarmark a atrakce pro děti.



Letošní historický průvod připomíná historii panovníka Karla IV. a symbolizuje příjezd panovníka na Mělník, který zde založil základy vinařství.


Součástí akce mimo hlavního programu jsou i doprovodné programy, mezi nimiž jsou prohlídky podzemí, zvýhodněný vstup na zámek, projížďky výletní lodí a spoustu dalších zážitků a atrakcí.


Podrobný program na všechny tři dny je zveřejněn na webu Kompletní program | Oficiální stránky Mělnického vinobraní (vinobranimelnik.cz).



Tři plné kultury, hudby, divadla, pohádkových vystoupení, tři dny plné atrakcí a dobrého vína a nebude chybět ani velký ohňostroj.


Historie Mělnického vinobraní sahá až do roku 1911, kdy se pořádala první slavnost vína. Dnes je vinobraní jednou z nejvýznamnějších společenských a kulturních událostí v regionu.

175 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page