top of page
  • Marta Dušková

Měsíc dobročinné závěti se prodlužuje do 13. listopadu

Měsíc dobročinné závěti se týká těch, kteří nebudou mít žádné dědice ze zákona a ani ze závěti. V tomto případě připadá jejich jmění státu a v loňském roce to bylo 263 milionů.

Pro tyto případy vyhlásila koalice Za snadné dárcovství za finančního přispění Nadace Via Měsíc dobročinné závěti. Týká se dárců a dárkyň, kteří ve své poslední závěti pamatují na dobročinnou organizaci, která je jim blízká a za sepsání závěti jim bude proplacen notářský poplatek. Vloni tuto možnost využilo 250 drobných i větších dárců.

Za posledních sedm let přibylo lidí, kteří chtějí sepsat závěť anebo ji už sepsali. V této oblasti ke změně uvažování lidí přispěla i pandemie covidu.


Koalice Za snadné dárcovství za finančního přispění Nadace Via Nadace Via – Umění žít spolu a umění darovat při příležitosti Mezinárodního dne závětí vyhlašuje každoročně Měsíc dobročinné závěti. V období od 13. září do 13. října 2023 (prodlouženo do 13. listopadu) dárcům a dárkyním, kteří ve své poslední vůli pamatují na dobročinnou organizaci blízkou jejich srdci, proplatí notářský poplatek za sepsání závěti. Cílem je upozornit, že prostřednictvím dobročinné závěti lze konat dobré skutky jak za života, tak i po něm. Věnovat lze peníze, nemovitosti, cenné papíry.



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page