top of page
  • Mína Hartmanová

Prokličkovali nehodou a ani se nesnažili zraněným pomoci

Aktualizováno: 6. 9. 2020

MĚLNICKO - Dopravní nehoda nákladního vozu a dodávky na dálnici D8 nechala naprosto chladnými posádky více než deseti automobilů, které prokličkovaly mezi rozsypaným nákladem a nesnažily se nikomu pomoci. Zřejmě neodkladné pracovní povinnosti nebo schůzky s novými klienty jim nedovolily, aby se přesvědčili, zda některý z řidičů nepotřebuje zavolat záchranku. Oba řidiči mezitím leželi zraněni ve svých vozidlech a čekali na pomoc.

Mezi prvními, kdo zastavil, byl policista z Ústeckého kraje z Obvodního oddělení Děčín město a řidič vozidla VW Caddy zelené barvy. Zřejmě pro ně záchrana lidského života byla daleko přednější než zpoždění na cestě. Oba duchapřítomně zjistili situaci a věnovali se zraněným. Pomohli policejní hlídce vyprostit řidiče nákladního vozu, který po převrácení auta na bok zůstal v kabině zaklíněný.


„Díky za to, že ještě existují lidé, kteří nejsou k ostatním lhostejní.“

Nehoda zablokovala dopravu na 14. kilometru dálnice D8 na několik hodin ve středu dopoledne v obou směrech. Podle mělnické mluvčí policie Markéty Johnové se nákladní vozidlo pravděpodobně vlivem defektu na pneumatice převrátilo na bok a na silnici se vysypal převážený náklad. „Dodávka se převrátila na střechu. Dálnice se stala neprůjezdnou v obou směrech,“ vysvětlila Johnová.


Policisté tak museli odklánět dopravu na exitu 9 a z druhé strany na exitu 18. Po několika hodinách byla dálnice částečně zprovozněna.

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page