top of page
  • Marta Dušková

Nejaktivnější ve sčítání jsou obyvatelé Neratovic

O Velikonocích už se sečetlo více než 700 tisíc lidí. Od začátku sčítání je sečteno 3,4 milionu lidí a nejaktivnější jsou lidé z Neratovic, po nich města Most a Kolín.


Za pátek a sobotu se zvýšil počet přijatých formulářů téměř o 350 tisíc. První dva volné dny velikonočních svátků tak využilo pro sečtení 700 tisíc osob,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. Z odeslaných elektronických formulářů je vidět aktivita jednotlivých měst při přepočtu formulářů na 100 bytů. „Při porovnání obcí s počtem obyvatel nad 10 tisíc jsou doposud nejaktivnější občané Neratovic, Mostu a Kolína. Z krajských měst je pak nejlepší Ústí nad Labem“, doplnil Marek Rojíček.


Přes internet je možné se sečíst až do 11. května. Pokud se někdo nemůže nebo nechce sečíst online, může od 17. dubna do 11. května vyplnit listinný sčítací formulář. Sčítání je ze zákona povinné.


Listinný formulář získáte spolu s odpovědní obálkou od sčítacího komisaře nebo na kontaktních místech sčítání, která se nacházejí na vybraných pobočkách České pošty. Sčítací komisař se dostaví v předem oznámeném termínu a vyčká na váš příchod před vaším domem. Vyplněný formulář v odpovědní obálce odevzdáte na poště nebo vhodíte do poštovní schránky.


V případě dotazů na sčítání je možné využít infolinku 253 253 683 (běžná pevná linka) či zpoplatněnou bílou linku 840 30 40 50 anebo email dotazy@scitani.cz. Telefonní linky jsou k dispozici každý den od 8 do 22 hodin každý den včetně víkendů a svátků.


Pokud vás zajímá, proč je potřebné sčítání, přečtěte si článek ZDE.



7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page