top of page
  • Marta Dušková

Nejbližší stavební akce v Kralupech nad Vltavou

Od pondělí 29. dubna až do 10. května bude zcela uzavřena propojovací komunikace mezi ulicemi Čechova a Jana Palacha na Dvořákově náměstí. K uzavření dochází z důvodu stavební akce Přípojka vody + kanalizace.



V přípravě je výstavba okružní křižovatky v Lobečku na rozhraní ulic Mostní, Třebízského a Třída Legií, která je již dlouhodobě plánována v součinnosti se Středočeským krajem. Výstavba započne pravděpodobně v červnu a bude trvat 6 měsíců.



„Stavba velmi zásadně ovlivní tranzit napříč celým městem, nicméně už nyní je zřejmé, že doprava bude po celou dobu regulována semafory v rámci částečné uzavírky. Stavebním etapám se posléze přizpůsobí i autobusová obslužnost, a to zejména v souvislosti s posunutím či zrušením některých zastávek. Na internetových stránkách města posléze uveřejníme informace týkající se jízdních řádů a objízdných tras. 

Projekt nové okružní křižovatky dále zahrnuje výstavbu nových parkovacích míst, výsadbu zeleně a v neposlední řadě i rekonstrukci navazujících chodníků. Další výraznou změnu přinese zrušení zeleného převýšení („kopeček“) na Předmostí ve směru k Masarykovu mostu. V tomto prostoru vznikne devatenáct parkovacích stání, přičemž s dalšími deseti je počítáno ve směru ke křižovatce. K úpravě parkovacích míst následně dojde i na druhé straně ulice Předmostí. Zde zůstane zachován odbočovací pruh s vedlejším zeleným ostrůvkem, jenž bude napojen na okružní křižovatku“.

 

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page